Maak die zelfstandige nou toch eens zelfstandig!

 Sinds december van vorig jaar kunnen zzp’ers ook een NHG-hypotheek afsluiten, aldus Puck Scheres van RTL Z. Beginnende zzp’ers kunnen sinds 1 december 2016 terecht bij diverse banken voor een NHG-hypotheek. Banken zoals SNS, BLG wonen, Delta Lloyd, Aegon Hypotheken, RegioBank, Woonfonds Achmea, NIBC Direct en Triodos bank verlenen een NHG-hypotheek aan zzp’ers die pas één jaar actief zijn.

Dat een zelfstandige iets sneller een lening zou kunnen krijgen zegt helaas nog niets over de hoogte die de zelfstandige kunnen lenen. Het berekenen van maximale lening verschilt namelijk per bank. Zo rekent Woonfonds met de 3-2-1 methode. Het inkomen van het laatste jaar van de zelfstandige telt voor drie, van het tweede jaar voor twee en het eerste jaar voor één keer mee. Dit is gunstig voor de ondernemer die een relatief hoge omzetstijging heeft gehad in de voorafgaande jaren. Naast het inkomen vinden banken het belangrijk om te weten of de zelfstandige zaken omtrent arbeidsongeschiktheid en pensioen goed geregeld heeft.

Kortom, een stap in de goede richting voor de beginnende ondernemer. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met één van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs!