Hoverboard Go!

Anno 2016 rent en rolt iedereen door de straten. Waar de één al drie uur rondloopt om Pikachu te vangen, scheurt de ander met 20 km per uur op een hoverboard door de wijk. Het plezier van deze nieuwe trends is niet te ontkennen, echter snijdt het mes aan twee kanten.

Er is geen ontkomen aan: kinderen en volwassenen starend naar hun telefoon om de meest exclusieve Pokémon te vangen. Niemand kijkt meer op van rennende buurtbewoners kriskras door de wijk heen. Maar ben je met een Pokeball minder en een schrammetje meer wel verzekerd? Ja, blik- en letselschade als gevolg van Pokémon spelen in het verkeer is doorgaans nog wel verzekerd.

Dit is helaas niet het geval bij het gebruiken van een hoverboard. Een hoverboard is een skateboard met een motor. Echter is het geen (goedgekeurd) motorrijtuig, omdat het geen stuur heeft. Officieel mag je met dit voertuig niet op de straat of op de stoep rijden. Tevens is schade met/door een hoverboard uitgesloten op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. De voertuigen gaan maximaal 20 km per uur, dit is te hard om onder de categorie kinderspeelgoed te vallen. Ook is er geen dekking op de inboedelverzekering, omdat motorrijtuigen zijn uitgesloten. Kortom als er iets gebeurt, is het niet verzekerd.

Toch maar weer te voet Pokémon kaarten ruilen?